Tangled Tides - Karen Amanda Hooper

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Drie maal raden wat me er toe deed besluiten om Tangled Tides te kopen? Natuurlijk de absoluut prachtige cover! Dat in combinatie met de zeer interessante blurb hebben me overgehaald om dit boek aan mijn boekenkast toe te voegen. Enige nadeel was dat ik drie lange weken moest wachten voordat ik het kon lezen. Waarom duurt het toch zo lang voordat boeken vanuit Engeland hier zijn? Is Engeland niet ook onze buur? Als ik iets uit Duitsland bestel is het binnen een paar dagen in huis! *Zucht* Ik heb het boek nu in elk geval ;)

 

Oké, genoeg over de super lange verzendtijden, laten we het nu hebben over dit leuke boek! Met in de hoofdrol Yara, een geweldige heldin, die zeker niet bang is om haar zegje te doen. Een leuke afwisseling met de tamme hoofdpersonages waar ik de laatste tijd over heb gelezen.

 

Treygan, aan de andere kant, kwam wat slapjes over en had last van zelfmoordneigingen. Als je jezelf opoffert, betekent dat niet altijd dat de problemen opgelost zijn… Het leek alsof hij geen energie had om door te blijven vechten. Gelukkig komt daar uiteindelijk wel verandering in :)

 

Naast Yara en Treygan lees je het verhaal ook nog door de ogen van iemand anders: Rownan. Ik begrijp alleen niet waarom… Er is geen love triangle in dit boek, dus waarom wordt er ook zo veel aandacht besteed aan hem? Ik moet toegeven dat het best interessant was om meer informatie te krijgen over zijn mythische wezen, maar in mijn ogen had zijn verhaal geen meerwaarde. Integendeel, het zou zo veel meer spannender zijn geweest als je niet wist wat Rownan’s beweegredenen waren! Wie weet, wordt het in de volgende delen duidelijk waarom hij zo’n belangrijke rol krijgt…

 

De wereld van het meervolk was prachtig weergegeven. Als ik mijn ogen sloot kon ik gemakkelijk de schoonheid zien en de sereniteit voelen. Een sprankelende wereld verlicht door zonnestralen overdag en de maan ‘s nachts. Wat zou ik dit graag in het echt willen aanschouwen…

 

Daarnaast wordt de mythe van Medusa á la ‘Once Upon a Time’ in een nieuw jasje gegoten. Het monster die iedereen in steen verandert is veranderd in een vrouw. Een vrouw die bereid is om te sterven voor diegenen van wie ze houdt. Ik ben dol op myhtes en bewerkingen daarvan, dus dit was een heel aangename verrassing :)

 

CONCLUSIE

Karen Amanda Hooper heeft met Tangled Tides een prachtige wereld gecreëerd, vol bovennatuurlijke wezens. Het bevat een leuke heldin en je krijgt andere kanten te zien van een eeuwenoud verhaal. Voor iedereen die dol is op de Kleine Zeemeermin of zin heeft om een leuk boek te lezen :)

Source: http://carpelibra.nl/tangled-tides-karen-amanda-hooper