Oh. My. Gods.  (Oh. My. Gods. #1) - Tera Lynn Childs

Deze recensie is als eerste geplaatst op CarpeLibra.nl

 

Als klein kind al, vond ik het heerlijk om verhalen te lezen over de Griekse goden. Elk van die verhalen bevatte mythische wezens, mensen en goden met de meest wonderbaarlijke krachten. Het is daarnaast ook heel interessant om te weten te komen hoe de mensen vroeger over de aarde dachten. Daarom zijn mythes immers allemaal ontstaan. Om uit te leggen hoe de aarde in elkaar zit en om mensen “wijze” lessen te leren. Daarom was ik ook meteen razend enthousiast toen ik Oh. My. Gods. in mijn handen kreeg. Goden in overvloed! Wat een leuk idee om een boek te schrijven over hoe het zou zijn als een van je voorouders een God was!

Phoebola, oftewel Phoebe is een geweldige hoofdpersoon. Ze is niet snel uit het veld geslagen, zelfs niet als haar moeder na een weekje vakantie terugkomt met een verloofde met de mededeling dat ze binnen een maand naar Griekenland zullen verhuizen. Ik betwijfel of ik net zo kalm gereageerd zou hebben ;) Dat is echter niet de grootste schok die haar te wachten staat: Goden bestaan! Zelfs dat neemt ze kalmpjes op, na haar appelflauwte. Ook heeft ze een super gevoel voor humor, dat vooral naar voren komt als ze haar “vijanden” een lesje wil leren. Ik heb dan ook genoten om over haar te lezen.

Het idee van al die verschillende afstammelingen was heel leuk uitgevoerd in Oh. My. Gods. Iedereen heeft een aantal eigenschappen meegekregen van hun Goddelijke voorouder. De afstammelingen van Hades zien er bijvoorbeeld uit als Goths, helemaal in ‘t zwart, alleen iets dodelijker ;) Het enige jammere vond ik dat de “echte” goden niet hun optreden maakten… Ach ja, ik heb nog hoop, er is immers een vervolg!

CONCLUSIE

Oh. My. Gods. is een zeer leuk boek, waarvan ik enorm heb genoten. Phoebe is een geweldig personage om over te lezen. Het idee achter dit boek, hedendaagse goddelijke afstammelingen, was heel apart en daar heb ik als mythology geek ook van gesmuld. Ik kijk nu al uit naar het tweede deel!

Source: http://carpelibra.nl/oh-my-gods-tera-lynn-childs