Lab Rat One  - Andrea K. Höst

Deze recensie verscheen als eerste op CarpeLibra.nl

 

Wow, WOW en nog een keer WOOOW! Normaal gesproken is de regel dat vervolgen me minder boeien dan eerste delen. De nieuwigheid is er dan een beetje af. Lab Rat One is echter een hele dikke vette uitzondering, oftewel: WOOOW! Ik ben nu nog bij aan het komen van deze leeservaring en het kan zijn dat ik een beetje aan het stamelen ben, maar Lab Rat One was gewoon… WOW

Met dit boek gaan we op ontdekkingstocht op de planeet Muina. De planeet waar Cass aankwam en haar avontuur begon. Een wereld die is teruggekeerd naar de staat waarin de aarde ook ooit eens was: ongerept. Al die natuur, de unieke dieren, fantastisch! Laat nu toevallig mijn favoriete seizoen ook nog eens zijn aangebroken: de winter. Met heel veel sneeuw :) Het boek is zo gedetailleerd beschreven dat dit haast echt voelde. Alsof ik echt in die wereld aanwezig was en wat jammer dat ik er voorlopig afscheid van moest nemen… Zelden ben ik zo in een boek opgegaan…

Cass is opnieuw een proefkonijntje met de vele tests die ze moet ondergaan en brengt een groot deel van haar tijd dan ook in de ziekenboeg door. Zeker wanneer haar krachten beginnen te groeien. Werkelijk haar “meest favoriete” plaats om te zijn ;) Ik vind het zo knap van haar dat ze ondanks alles wat ook nu weer op haar pad wordt geslingerd, zo gewoon normaal blijft. Met beide benen stevig in de grond gepland. Haar krijgen ze niet zo gauw plat! Ook al heeft ze een beetje moeite met haar nieuwe krachten, ze geeft niet op en traint hard om ze onder controle te krijgen. De aanwezigheid van een zekere Setari is echter niet echt bevorderlijk voor dat proces :P (Eindelijk mijn romantiek ;) )

Echte “actie” zul je niet in dit boek vinden, maar wat gebeurt er veel! Zo veel dat het me af en toe een beetje overdonderde, maar het zorgde er ook voor dat ik me geen moment verveelde. Altijd dook er wel een nieuw leuk feitje of diertje of plantje op. Ik weet zeker dat als ik het boek opnieuw lees, iets wat ik zeker ga doen, ik tal van nieuwe dingen zal ontdekken. Nieuwe feitjes die ik de eerste keer, in mijn haast om te weten er gebeuren zal, over het hoofd heb gezien. Ik kan nu eigenlijk al niet wachten om het nog een keer te lezen, maar ik denk dat ik wacht tot ik het laatste deel in handen heb :)

CONCLUSIE

Van de eerste bladzijde tot de laatste was Lab Rat One een geweldig avontuur. De planeet Muina is prachtig, met al die ongerepte natuur. Ik hoop dat ik ooit ook zo’n plaats zal tegenkomen *zucht*. Tot dan neem ik maar genoegen met dit boek. Ik kan het iedereen dan ook ten zeerste aanraden, vooral liefhebbers van science fiction. Lees wel eerst het eerste deel, anders zul je een beetje moeite hebben om te begrijpen wat er aan de hand is ;)

Source: http://carpelibra.nl/lab-rat-one-andrea-k-host