Studie van Gif ( De Studie trilogie - #1) - Maria V. Snyder

Deze recensie verscheen als eerste op CarpeLibra.nl

 

Op zoek naar een leuk boek om te lezen, kwam ik Studie van Gif tegen in de bib. Ik had het in een grijs verleden al een keer gelezen en was er toen razend enthousiast over. Aangezien nu alle drie de boeken aanwezig waren en ik vakantie had, dacht ik meteen: MEENEMEN! Van die beslissing heb ik helemaal geen spijt. Toen ik dit boek opnieuw las, kwam alles namelijk weer terug. Herinnerde ik me weer waarom ik het toen zo’n geweldig boek vond en snakte ik net als de vorige keer naar meer. Gelukkig heb ik nu wel alle drie de boeken in huis :D

Waarom is Studie van Gif dan zo geweldig? Allereerst komt het door onze heldin, Yelena (prachtige naam trouwens ^^). Op het punt om geexecuteerd te worden staat ze voor de volgende keuze: dood gaan, of iets langer in leven blijven als voorproever voor de commandant? Met de hoop op leven, op ontsnapping, kiest ze voor het laatste, niet wetende wat ze daarmee allemaal in gang zet…

Als lezer volg je haar, elke stap van haar reis. Van het leren om een voorproever te zijn tot het uitvoeren van levensgevaarlijke missies. Je ziet hoe Yelena ondanks alles wat er op haar pad wordt gegooid overeind blijft, zich niet laat kisten. Ze is een echte doorvechter, die haar hoofd koel houdt in de meest barre omstandigheden en het hart op de juist plaats heeft zitten. Oftewel, het type hoofdpersoon waar ik het liefste over lees.

Daarnaast heeft Maria V. Snyder een hele boeiende wereld geschapen. Waar een soort dictator de macht heeft gegrepen. Deze keer is dat zo slecht nog niet. De nieuwe commandant is bovendien niet wat het lijkt. Hij heeft een paar kanten aan zichzelf die je verbaasd zullen doen staan. Die je totaal niet verwacht. Ook is het intrigrerend om te lezen over de magie, zoals die in deze wereld werkzaam is. Het fijne wordt nog niet uitgelegd in dit deel, maar aangezien het volgende boek Studie van Magie heet, denk ik dat dan al mijn vragen beantwoord zullen worden :)

Als niet onbelangrijke laatste punt is de schrijftster er in geslaagd een pakkend verhaal te schrijven. Waar niets is wat het lijkt en dat verschillende wendingen neemt. Met vertederende romantiek, die deze keer eens niet op de voorgrond staat, maar die je wel tussen de regels door kunt vinden. Die langzaam maar zeker tot uiting komt, inclusief een heerlijk zwijmelmomentje!

CONCLUSIE

Ook de tweede keer is Studie van Gif net zo boeiend als de eerste keer. Met een geweldige hoofdpersoon, een intrigrerende wereld en een boeiend verhaal. Wat kan er dan nog mis gaan?

Source: http://carpelibra.nl/studie-van-gif-maria-v-snyder