Moon Spell: a Tale of Lunarmorte novel: 1 - Samantha Young

Deze recensie verscheen als eerste op Carpe Libra

 

Tijdens de eerste paar hoofdstukken had ik op de een of andere manier grote moeite om me te concentreren, om helemaal in het verhaal op te gaan. Je werd meteen midden in het verhaal gegooid en hierdoor lukte het me aanvankelijk niet om duidelijk te krijgen wat er aan de hand was. Vandaar mijn concentratie stoornis. Gelukkig begon het na een hoop herlezen wel een beetje te dagen en wat was ik blij dat ik had doorgezet! Moon Spell was een ontzettend leuk boek om te lezen :)

 

Het verhaal draait om Lucien en Caia. Lucien is het typische “alpha mannetje”. Zijn woord is wet en hij is tot alles in staat om zijn geliefden en dan vooral zijn “mate” te beschermen voor wat hij als een dreiging ziet. Het helpt niet dat hij ook nog eens een weerwolf is, waardoor al zijn oerinstincten dicht aan de oppervlakte liggen. Het gevolg is dat hij keer op keer over Caia’s gevoelens heen trampelt en haar behandelt als een klein kind. Zo frustrerend! Gelukkig bestaat er in dit boek ook nog zoiets als karma :)

 

Caia is gelukkig niet een van die tere deernes en laat niet alles over zich heen komen. Oh, die scene alleen was het lezen van dit boek waard :D Het was heerlijk om nu weer eens een boek te lezen waar de aantrekkingskracht tussen twee zielsverwanten niet alles meteen appeltje eitje maakt. Het is eigenlijk bijna onmogelijk om twee verschillende werelden meteen  te laten samensmelten. Er zullen offers nodig zijn en ze zullen moeten geven en nemen. Dat laatste snapte Lucien alleen nog niet echt…

 

Moon Spell leest goed weg en hield me op het puntje van mijn stoel. Om de zoveel tijd kwam er wel iets verrassends naar boven dat mijn hele beeld weer even door elkaar gooide. Heerlijk! Ik ben er dol op als zoiets gebeurd! Het meest schokkende was toch wel het einde. Dat bitterzoete einde, waar ik toch wel wat traantjes weg moest pinken. Een onverwachte wending die me best wel een tijdje bezig hield. Wat had ik graag iets anders gezien…. Na afloop gingen er zoveel andere scenario’s door mijn hoofd die ik veel liever had gelezen, maar helaas…

CONCLUSIE

Moon Spell had makkelijk vijf harten kunnen krijgen als ik in het begin niet in het diepe gegooid was. Het leest goed weg, heeft vermakelijke hoofdpersonen, een iets te veel “alpha” mannetje, een goed verhaal en een prachtig, zei het ik-heb-een-zakdoek-nodig einde. Kortom een aanrader voor iedereen die wel van wolfjes of het bovennatuurlijke houdt :)

Source: http://carpelibra.nl/moon-spell-samantha-young