Everblue - Brenda Pandos

Deze recensie verscheen als eerste op Carpe Libra

 

Zeemeerminnen? De laatste tijd kom ik steeds vaker boeken over het meervolk tegen, maar tot voor kort had ik niet echt de behoefte om ze te gaan lezen. Ik heb altijd meer van land dieren gehouden, vooral weerwolven. Wie wil er nou over een vis lezen? Ook al ben ik dol op de Kleine Zeemeermin, mijn voorkeur ging tot nu toe altijd uit naar de wat meer “aaibare” dieren als het boeken betrof. Tot ik de blurb van Everblue las… Toen was mijn interesse toch wel een heeeeel klein beetje gewekt! Wat blijkt? Het is zeer leuk om over meerminnen en mannen te lezen. Nooit gedacht dat een verhaal over wat vissen mijn aandacht zou weten te vangen ;)

Je beleeft Everblue door de ogen van Fin en Ash. Normaal gesproken toch wel een zeker teken over wie met wie gaat eindigen als het om romantische verhalen gaat. Dit boek is echter niet doorsnee hiermee, wat voor leuke verrassingen zorgt en waardoor dat ik minder positieve gevoelens had voor sommige personages. Iets klopte er gewoon niet aan dit alles… Oh wat frustrerend was dit, maar op een leuke manier :)

De wereld die Brenda Pandos heeft gecreeërd is werkelijk fantastisch en zeer gedetailleerd. Ik vond het vooral interessant om over alle aparte gebruiken te lezen. Oh en die waterbestendige zakken zijn toch best wel handig, want niemand wil de hele tijd met natte kleding of in zijn blootje rondlopen. Met de KUS was ik minder blij. Eén keer per ongelijk in contact komen met elkaars lippen en je bent voor de rest van je leven met iemand opgescheept… *huivert* Nee dank je! Dan ga ik toch veel liever voor het idee van zielsverwanten…

CONCLUSIE

Everblue was onverwacht toch een super boek. De wereld van het meervolk is prachtig weergegeven, ook al was ik het niet eens met alle aspecten ;) Ik heb een geweldige tijd gehad en kijk nu al uit naar hoe deze serie verder gaat!

Source: http://carpelibra.nl/everblue-brenda-pandos