The Academy - Emmaline Andrews

Deze recensie is als eerste verschenen op Carpe Libra

 

The Academy kwam als een zeer aangename verrassing. Door de grote hoeveelheid freebies die ik heb verzameld (laatste telling over de 3000 en ja ik ga ze ooit allemaal lezen :D ) vind ik het leuk om af en toe random een boek te kiezen en te lezen. Vandaag was dit boek aan de beurt en wat heb ik genoten! Het verhaal deed me ook meteen denken aan een van mijn favoriete manga: Hana Kimi door Hisaya Nakajo. Daar gaat het ook over een meisje dat zich ook als jongen voordoet om toe te worden gelaten tot een jongensschool met alle hilarische gevolgen van dien :) Voor mangafans die deze serie nog niet hebben gelezen: aanrader!

Enfin, het verschil met The Academy is echter dat dit zich in de verre toekomst afspeelt, waar vrouwen helaas zo zeldzaam geworden zijn, dat ze hun gelijke rechten min of meer verloren hebben. Om toch de droom van haar broer en haarzelf te zien verwezenlijken, is Kristine dus genoodzaakt om zich als jongen voor te doen en toe te treden tot een jongensschool. Wow! Wat een moed en volharding om haar droom te verwezenlijken! Kudos voor Kris. Ze is een heerlijke, zij het wat naïeve, meid die dol is op haar broertje en misschien haar nieuwe en knappe kamergenoot...

Het blijkt niet niks te zijn om als meisje je voor te doen als jongen en ook nog niet ontdekt te worden. Douchen, bijvoorbeeld, wordt een hele opgave als er een gezamenlijke doucheruimte is zonder aparte hokjes en 2 jaar niet douchen is ook niet echt een optie... Gelukkig is Kris vindingrijk, min of meer ;)

Oh en North moet ik ook niet vergeten! Kris vond ik al moedig, maar wat hij innerlijk doormaakt, onder ogen ziet en accepteert, daar heb ik pas echt bewondering voor. Gelukkig is hij ook een van de weinigen die het goed opvat. Als Kris nou ook eens die oogkleppen van haar zou verwijderen dan was iedereen gelukkig :)

Conclusie

The Academy was een leuk en toch wel uniek verhaal, want hoe vaak lees je over een meisje dat zich als jongen voordoet? Met een geweldige hoofdrolspeelster, zij het wat aan de naïeve kant en een nog geweldigere hoofdrolspeler die in mijn ogen niets fout kan doen :)

Source: http://carpelibra.nl/academy-emmaline-andrews