Spark (Brigid Kemmerer's Elemental Series #2) - Brigid Kemmerer

Deze recensie is als eerste verschenen op Carpe Libra

 

Het voelde geweldig om met Spark wederom in de fascinerende wereld te zijn die Brigid Kemmerer heeft gecreëerd. Hoewel ik een heeeeel klein beetje teleurgesteld was dat de focus deze keer op een ander koppel lag (dol op Becca :D ), vond ik het nog steeds een super boek. Zeker nadat ik over mijn aanvankelijke teleurstelling heen was en een band kreeg met Gabriel.

Gabriel is een echte bad guy met overduidelijke problemen. Een jongen die geplaagd wordt door gebeurtenissen uit zijn verleden. Die bang is voor iedereen die door zijn schilden kan breken. Die door iedereen verkeerd wordt geïnterpreteerd, totdat... Oh, dit is echt mijn soort verhaal! Het was prachtig om hem te zien groeien. Om langzaam zijn schilden te zien zakken en hem weer mensen te zien toelaten. Alleen jammer dat ik niet diegene was die hiervoor zorgde ;)

Ook Layne heeft niet de gemakkelijkste jeugd gehad, hoewel daar niet de nadruk op ligt. Nee, die ligt op Gabriels verhaal. Niet dat ik daar problemen mee heb, ben dol op de Merrick broers! Ik was alleen graag wat meer over haar te weten te komen. Layne kwam hierdoor wat onderontwikkeld over. Precies zoals Chris in het eerste deel. Daar lag de focus op Becca en niet op hem, waardoor ik Becca dus ook beter leerde kennen. Wel jammer, want ik had graag meer inzicht gehad in wie Layne en Chris zijn...

Ondanks dat ik wederom heb genoten, had ik deze keer geen hart-dat-in-mijn-keel-klopt moment of bladzijdes die ik ademloos las. Nope, behalve het action packed einde ging dit verhaal meer over psychologische aspecten. Met het accepteren van het verleden en vooruitkijken naar de toekomst. Zelfs het gebruik van de elementen stond op een laag pitje. Super jammer, met wat meer actie en elementair krachtgebruik was dit echt een nieuwe absolute aanrader geworden.

Conclusie

Spark was een heel leuk boek om te lezen. Met een gekwelde hoofdpersoon die in een mum van tijd een weg in je hart heeft gevonden. In tegenstelling tot Storm lag de nadruk in dit boek wel meer op innerlijke groei en daardoor werd het af en toe minder interessant. Dit laatste is wel een beetje muggenzifterij van mijn kant, want ik kan dit boek van harte aanraden aan iedereen die van het bovennatuurlijk en vier knappe broers houdt!

Source: http://carpelibra.nl/spark-brigid-kemmerer