River Cast  - Samantha Young

Deze recensie is als eerste verschenen op Carpe Libra

 

Je hebt van die boeken waarbij je na afloop niet weet wat je ervan moet denken. Boeken die geen sterke gevoelens oproepen, positief of negatief. Zo'n boek was River Cast voor mij. Het is een aardig boek om te lezen en daarmee is eigenlijk ook alles gezegd. Er zijn nog wel wat kleine dingetjes die me opvielen en die ik zal vermelden, maar voor de rest kan ik niets anders dan over dit boek zeggen dat het een 'mwah' verhaal is.

Naast Lucien en Caia lees je deze keer ook gedeeltes van het verhaal door de ogen van Ryder en Jaeden. Normaal gesproken houd ik er niet zo van als een verhaal door meerdere personages verteld wordt, maar hier was het een welkome afwisseling op momenten dat de perikelen van Lucien en Caia iets teveel werden.

Het was leuk om Ryder, de verstokte vrijgezel, en Jaeden naar elkaar toe te zien groeien, ook al ging het allemaal heeeeeeel snel... Ik weet dat zielsverwanten vanaf het begin af aan zich tot elkaar aangetrokken voelen en het liefst in elkaars gezelschap willen zijn. Echter, een beetje meer daten en elkaar leren kennen voordat er grote stappen gemaakt worden, is niets mis mee! Sommige gevoelens hebben immers tijd nodig om te groeien, zelfs bij soulmates.

En dan was er nog ons sterrenkoppel, Lucien en Caia die nog steeds moeite hebben om de strijdbijl te begraven. Elke keer dat het ze bijna gelukt was, gebeurde er wel weer iets of kwam er weer iemand tussen. Zeer frustrerend om te lezen en na een tijdje ook niet echt meer leuk. Daarnaast was ik ook nog een beetje gefrustreerd over hoe ze reageert, wanneer ze beseft dat ze het plastic ballonnetje vergeten zijn, om de volgende keer precies hetzelfde te doen... Uhm ooit gehoord over de gevolgen???

Conclusie

River Cast is een boek dat me doet blaten. Meeeh. Leuke stukjes en minder leuke stukjes, maar niets blijft echt plakken of roept wat sterkere gevoelens in me op. Er zit nog wel een interessante cliffhanger aan het eind, die me een beetje nieuwsgierig maakt naar het vervolg, maar dan is ook meteen alles gezegd. Ik hoop dat ik over het volgende boek meer te vertellen heb :)