Spirit  - Brigid Kemmerer

Deze recensie verscheen als eerste op Carpe Libra

 

Het duurde een tijdje voor ik het aandurfde om Spirit te lezen. Vanaf het eerste boek had ik gemengde gevoelens over Hunter. Het was moeilijk om enige hoogte van hem te krijgen. Was hij nu wel of niet een vriend? Is hij wel te vertrouwen? Het hielp ook niet echt, dat net voordat dit boek uitkwam de schrijfster een super waanzinnige novella over Nick uitbracht, die me zooo nieuwsgierig maakt naar zijn verhaal. Enfin, met dat allemaal in mijn achterhoofd begon ik dus na een tijdje met toch wel enige tegenzin aan Spirit.

Dat me vervolgens totaal verraste. Het duurde maar een paar pagina’s of de moederberin in me was wakker geworden en had Hunter onder haar hoede genomen. Wee diegene die daarna nog aan hem kwam, die verkocht ze meteen een paar flinke meppen! Het was fijn om eindelijk de echte Hunter te leren kennen. Zonder het front dat hij had opgeworpen, zonder de zelfverzekerdheid. Om het hele verhaal te weten te komen. Ook hij heeft het niet altijd makkelijk gehad…. Verder is Hunter een heerlijke jongen, die net zoals alle mannen moeite heeft met praten over zijn gevoelens, wat natuurlijk tot de nodige problemen kan leiden.

Het verhaal was zoals gewoonlijk meesterlijk verteld. Het is altijd heerlijk om Brigid Kemmerers boeken te lezen, ik wordt altijd meteen in het verhaal getrokken. Het heeft spannende gedeeltes, maar ook wat rustigere, zodat je alle tijd hebt om wat er gebeurd is in je op te nemen. Er zitten genoeg grappige momenten in en Gabriel Merrick, die me altijd aan het lachen maakt. Het was fantastisch om te lezen hoe Hunter voetje voor voetje zijn gevoelens blootlegde, zich voor anderen open leerde te stellen en te leren vertellen wat hem bezig hield. Bovendien is het ook altijd weer geweldig om te lezen over de wonderbaarlijke wereld van mensen die de kracht hebben over een van de elementen. Daar worden gewoon te weinig boeken over geschreven!

Tenslotte was er ook nog het einde, dat ik nu nog niet helemaal kan bevatten. Dat me compleet verbijsterd achter liet. Dat zo oneerlijk was… Het voelt gewoon niet goed, maar maakt Brigid Kemmerer ook meteen een schrijfster van heb ik jou daar. Dat ze dit gewoon durfde te schrijven! Ik ben vol bewondering voor haar, ook al had ik gewild dat het anders ging. Het maakt me des te nieuwsgierig naar het volgende boek!

CONCLUSIE

Opnieuw is Brigid Kemmerer met Spirit erin geslaagd om een super verhaal te schrijven. Een verhaal waar ik met tegenzin in begon, maar waarvan ik al gauw de bladzijdes van verslond. Een verhaal dat me eindelijk de ware Hunter heeft laten zien, een jongen die, net zoals de andere Merrick broers voor altijd onder de hoede van mijn innerlijke berin zal staan. Wat ben ik blij dat ik het eindelijk heb gelezen, ook al is het einde nog zo bitterzoet….

Source: http://carpelibra.nl/spirit-brigid-kemmerer