Glimpse  - Stacey Wallace Benefiel

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Het eerste gedeelte van Glimpse kan ik maar met één woord omschrijven: hilarisch. Ik heb werkelijk meerdere malen geschuddebuikt van het lachen tijdens het lezen. Niet iets wat me vaak overkomt, ik ben meer een binnenmondse giechelaar ;)

De rest van het verhaal was ook nog wel leuk, maar het haalde het niet bij de dolkomische scenes van een paar hoofdstukken eerder. Het werd ook steeds minder geloofwaardig en pakkend. Er gebeurde gewoon te veel in een veel te kort tijdsbestek. Voor de duidelijkheid en de flow van het verhaal had ik het fijner gevonden als het tempo lager lag. Ik had nu totaal geen tijd om alle gebeurtenissen te verwerken...

Hierdoor kon ik ook niet optimaal genieten van de romantiek die tussen Avery en Zellie. Het was allemaal too fast, too soon. Ik weet dat ze elkaar al een beetje leuk vonden, maar een relatie bouw je beetje bij beetje op. Zeker als tieners leer je dit met vallen en opstaan. Averie en Zellie sloegen in dit aspect echter te veel stappen over en gedroegen zich totaal niet als zestienjarigen... Of ik was de enige die zich nooit zo gedroeg toen ik 16 was..

Ik was ook minder te spreken over het star crossed lovers concept. Ik begreep gewoon het hele probleem niet. Het visioen dat Zellie had zou pas waarheid worden wanneer ze allebei een stuk ouder zijn. Dit betekent dat er genoeg tijd is om voorzorgsmaatregelen te treffen. Als het dan nog niet lukt, je hebt in ieder geval al die jaren met je ware geliefde gehad. Die kan niemand je meer afnemen. Ik zou veel liever al die herinneringen hebben dan dat ik mijn hele leven zonder mijn zielsverwant moet leven! Helaas dacht niet iedereen zo, wat zorgde voor de nodige ergernis aan mijn kant.

Wat ik toch wel het leukst aan dit verhaal vond (naast het begin natuurlijk :D ) was wel de unieke krachten die iedereen had en de reden achter de visioenen. Het was zeer goed uitgewerkt en mijn nieuwsgierigheid werd voor het grootste deel bevredigd. Slechts een paar vragen bleven onbeantwoord, maar dat maakt mijn motivatie om het volgende deel te lezen des te groter :)

Conclusie

Het begin van Glimpse was episch, misschien wel te, waardoor de rest van het verhaal wat bleekjes overkwam. Het tempo lag ook aan de te hoge kant en ik zag het hele probleem niet met de zogenaamde star crossed lovers. Het bovennatuurlijke was wel goed uitgewerkt en zeer interessant. Al in al heb ik toch genoten van dit boek en raad het iedereen die wel van wat humor houdt aan :)

Source: http://carpelibra.nl/glimpse-stacey-wallace-benefiel