Threads That Bind - Brant Williams

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Wauw! Thread That Bind was echt een goed boek! Vanaf het moment dat ik de eerste bladzijde las, kon ik het niet meer wegleggen, niet totdat ik de laatste letter had gelezen. Wat een rit was dit! Ik moet toegeven dat ik aan het begin een beetje sceptisch was. De blurb trok weliswaar meteen mijn aandacht, maar dit boek is geschreven door een mannelijke schrijver...

Nu ga ik zometeen heel erg bevooroordeeld klinken, maar mannelijke schrijvers en ik klikken meestal niet zo. Het ligt natuurlijk niet aan hen, maar de manier van schrijven van de meeste mannen weet mijn aandacht niet te trekken. Ik vind het over het algemeen te gedetailleerd en te objectief. Gevoelens worden minder beschreven en laat ik maar niet over romantiek beginnen... De focus ligt gewoon meer op het verhaal, de gebeurtenissen en minder op persoonlijke ontwikkelingen. Op zich niets mis mee, maar ik hou gewoon van mijn romantiek en gevoelens ;) Het kan natuurlijk ook zijn dat ik tot nu toe de verkeerde boeken heb gelezen, maar dit is gewoon mijn ervaring tot nu toe. Ik probeer natuurlijk af en toe weer een mannelijke auteur uit en dan kom je onverwacht echte pareltjes tegen, zoals metThreads That Bind! Zeer blij dat ik de sprong gewaagd heb :)

Oké, nu over het verhaal. Zoals ik al zei, was dit een zeer goed boek. De personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal is fantastisch. Ik vind het alleen jammer dat er niet echt gebruik gemaakt is van de Noorse mythologie, want daar komen Berserkers van oorsprong vandaan (Ja I know, grote mythologie geek ;) ) Het zou super zijn geweest als hier meer gebruik van was gemaakt. Niet dat het nu minder goed uitgedacht is, ik bedoel: ze zijn de beschermers tegen het kwaad, hebben magische krachten en een grote adrenaline rush. Veel meer dan wat de Noorse Berserkers konden doen ;)

Madison is een fantastische hoofdpersoon. Ze heeft precies de juiste mix van humor en pit. Ze is niet iemand die achter anderen schuilt, nee, in plaats daarvan neemt ze het voortouw. Wat voor andere keus heb je dan ook als je een Berserker bent? Gelukkig laat Madison dit feitje niet haar hoofd op hol brengen, maar blijft ze trouw aan haar zelf. In andere woorden: Madison rocks :D !

Conclusie

Threats That Bind is een super boek! Ik heb van elke bladzijde genoten en kijk zekersteweten uit naar het volgende deel. Het verhaal en de personages waren goed uitgewerkt en grappig. Vooral Maddison is brilliant met haar humor. Dit boek is voor iedereen die van een superleuke heldin met pit houdt!

Source: http://carpelibra.nl/threads-that-bind-brant-williams