Beautiful Demons - Sarra Cannon

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik voor het laatst een boek heb gelezen over echte "ouderwetse" heksen. Aanvankelijk bracht de "blurb" van Beautiful Demons me even van mijn stuk door te suggereren dat het zou gaan over demonen in menselijk gedaante. Helaas heb ik echter niets anders kunnen ontdekken dan meiden die magie konden beoefenen. Hier was ik wel een beetje teleurgesteld over, want wat zou dat het verhaal interessanter hebben gemaakt! Niet dat ik me nu verveeld heb tijdens het lezen, maar het was nu een beetje standaard. Teveel boeken gelezen over meiden die ontdekken dat ze magische krachten hebben. Over demonen heb ik echter nog niet zoveel gehoord, dus vandaar :)

Zoals ik al zei was het een leuk verhaal om te lezen en aanvankelijk leefde ik enorm mee met Harper, die nog niet geleerd had om haar krachten te beheersen en overal de schuld van kreeg. Tot op een gegeven moment... Toen werd het me toch echt te gortig. Ik weet dat ik makkelijk kan spreken, maar probeer het in ieder geval! Laat zien dat je er wat aan doet!!

Het einde was daarentegen compleet onverwacht! Vanaf het begin ben je aan het zoeken, aan het denken. Wie heeft het nu gedaan? Ik had eigenlijk steeds maar één persoon in gedachten. Ik was bijna 100% ervan overtuigd dat diegene het meisje had vermoord. Dat was dus totaaaaaal niet het geval. Ik was gewoon sprakeloos. Wow! Wat een plotwending was dat!

Conclusie

Beautiful Demons was een leuk boek om te lezen met een knap einde, dat me versteld deed staan. Alleen jammer dat er niet iets vernieuwend ter sprake wordt gebracht. Het alom bekende meisje ontdekt dat ze magische krachten heeft ken ik nu wel...

Source: http://carpelibra.nl/beautiful-demons-sarra-cannon