Dawn of the Wolf - Nina Kari

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Dawn of the Wolf is... apart. Op sommige momenten werd ik zo het verhaal in gezogen, op andere momenten had ik de grootste moeite om te blijven doorlezen. Vooral het begin was moeilijk. Het duurde een hele tijd voordat ik een band had gecreëerd met onze hoofdpersoon, Aurora. We lezen het boek vanuit haar belevenissen en aangezien ze uit nood, om te overleven, haar gevoelens heeft afgesloten, ervoer ik dat ook zo. Zo erg, dat het haast zakelijk geschreven leek. Kortaf, weinig emoties. Niet echt ideaal om je verbonden met iemand te gaan voelen...

Het hielp ook niet dat, in mijn ogen het verhaal niet altijd... consequent was en het voelde alsof bepaalde scenes waren overgeslagen. Zoals het bestaan van weerwolven. Nergens wordt uitgelegd wat hen zo anders maakt. Hoe ze er precies uit zien (vier poten, twee poten, iets geheel anders? ) Weet bovendien de buitenwereld van hun bestaan af? Dat soort dingen wil ik graag weten en er niet eerst een paar honderd bladzijdes voor moeten lezen, want hier zou Aurora toch echt zelf de antwoorden van moeten weten. Ze is er tenslotte zelf een!

Aanvankelijk vond ik ook dat de schrijfster iets teveel drama had gecreëerd. Weerwolven, kindermishandeling, kindermisbruik, gedwongen te vechten en ga zo maar door. Ik snap best wel dat het allemaal kan voorkomen, bij een en dezelfde persoon en het is allemaal even verschrikkelijk. MAAR het voelde aan als too much. Een of twee aspecten minder had haar verhaal niet minder verschrikkelijk gemaakt en juist iets geloofwaardiger.

Een ding moet ik de schrijfster wel nageven. Ze weet als geen ander geweldige actiescenes te (be)schrijven. Gebeurtenissen waarbij de adem me in de keel stokte, mijn hart sneller begon te slaan en waarbij de rillingen me over het lijf liepen. WOW! Het komt niet vaak voor dat ik zo het verhaal in wordt getrokken, geweldig!

Conclusie

Dawn of the Wolf is net iets te zakelijk geschreven, waardoor het niet echt lukte om een band te vormen met de hoofdpersoon en de andere personages. Daarnaast waren er teveel dingen die niet lekker liepen of niet logisch waren om mij veel leesplezier te geven. Een ding dat wel super was zijn de actie scenes. Nog nooit zulke bloedstollende scenes gelezen! Ook de enige reden dat ik dit boek alsnog twee sterren kan geven. Dit boek kan ik niet echt aanbevelen, tenzij je alleen de stukken met actie leest ;)

Source: http://carpelibra.nl/dawn-of-the-wolf-nina-kari