Scorched Skies  - Samantha Young

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Eindelijk! Het vervolg! Het heeft een tijdje geduurd voordat ik het aandurfde om Scorched Skies, het tweede deel van deze serie, te lezen. Ik was bang dat mijn verwachtingen te hoog gespannen waren om dit boek te lezen en het dan uiteindelijk een minder leuk boek zou blijken. Niet de eerste keer dat dit is gebeurd... Gelukkig hoefde ik me achteraf nergens zorgen om te maken. Opnieuw heb ik genoten van het verhaal :)

Vanaf de eerste paar bladzijdes zat ik meteen weer goed in het verhaal door een schokkende totaal onverwachte gebeurtenis... Wow... Ik vond het vooral mooi om te lezen hoe Ari vervolgens met de gevolgen omgaat, dit is zeer goed omschreven. Ari maakt dan ook een enorme groei door in dit boek. In Smoking Fire had ik het gevoel dat ze alles maar op zich af liet komen, maar in Scorched Skies is ze eindelijk klaar om de teugels weer in eigen handen te nemen. Super! Ik ben dol op personages die precies weten wat ze willen :)

Charlie was ik minder over te spreken en hij begint me echt op de zenuwen te werken. Oké, hij heeft de nodige traumatische ervaringen achter de rug, maar dat maakt het nog niet oké om je egoïstisch te gedragen en anderen als oud vuil te behandelen. Mensen die alleen maar het goede met je voor hebben en je willen helpen...

Als hij nou eens een voorbeeld nam aan Jai. Ook hij heeft meer dan genoeg meegemaakt. Waarom is hij dan niet gaandeweg in een eikel verandert? Daarom hoop ik dan ook vurig dat Ari voor hem kiest. Hij is echt iemand die het verdient om geliefd te worden. Als Ari dit niet inziet wil ik me ook wel aanbieden ;)

Het verhaal zelf was ook een stuk interessanter en boeiender als het eerste deel. Meer en meer hints worden gegeven over waar het nu allemaal om draait en je krijgt uitleg over hoe dit allemaal tot stand is gekomen. De Jinn behouden echter nog steeds hun mysterieuze aard, waardoor het moeilijk is om te zeggen aan welke kant ze staan. Dat maakte het lezen van dit boek des te spannender :)

Conclusie

Scorched Skies is een boek dat het eerste deel eer aan doet. Dat ik afgezien van één irritant personage met plezier heb gelezen. Met een verhaal dat me steeds meer gaat intrigeren en een frustrerende cliffhanger die ervoor zorgt dat je het volgende boek ASAP wil lezen!

Source: http://carpelibra.nl/scorched-skies-samantha-young