Bitter Frost  - Kailin Gow

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Het begin van Bitter Frost kwam me zo bekend voor dat het leek alsof ik het al een keertje gelezen had. Ik wist echter zeker dat ik nog geen enkel boek van deze schrijfster had gelezen... Totdat het me inviel dat de Ijzerkoning van Julie Kagawa ook op ongeveer dezelfde manier begint. Een meisje met een beste vriend die haar al die tijd beschermd heeft. Vervolgens wordt ze aangevallen en raakt ze verzeild in de wereld van de elven en feeën... Een niet echt origineel begin dus. De rest van het verhaal loop wel iets anders maar de gelijkenis was voor mij te groot om oprecht van dit boek te kunnen genieten...

Het hielp ook niet dat de personages niet echt goed waren ontwikkeld. Verder hadden Breena en Kian last van stemmingswisselingen. De ene minuut ontroostbaar, om een kus later het gelukkigste meisje op aarde te zijn. Ja, dat gaat er echt niet in bij mij. Of plotseling alles voor de persoon, die je zowat het hele verhaal genegeerd heb, over hebben, na één kus. Zo zitten de menselijke emoties niet in elkaar! Dit was niet de enige keer dat hun gedrag vraagtekens bij me opriep en ik irriteerde me er dan ook mateloos aan.

Ik probeer in mijn recensies ook altijd iets goeds over het boek te schrijven. Bij Bitter Frost kon ik helaas niets positiefs ontdekken, behalve dat ik het heb uitgelezen en het einde toch wel een beetje interessant was. Niet genoeg om het vervolg te lezen, maar ook niet zo slecht om te concluderen dat ik mijn tijd aan dit boek heb verspild.

Conclusie

Bitter Frost is een niet zo origineel boek. Het deed me teveel denken aan Julie Kagawa's De Ijzerkoning. Verder waren de personages niet uitgewerkt en ervoeren ze elke emotie voor 100000%. Wat mijn leesplezier alleen maar deed dalen. Geen aanrader!

Source: http://carpelibra.nl/bitter-frost-kailin-gow