Sophie & Carter - Chelsea Fine

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Ik ben al een paar jaar trouw lid van Goodreads. Voor diegenen die het nog niet kennen: Goodreads is een site waar je bij kunt houden wat je allemaal gelezen hebt, nieuwe boeken kunt ontdekken en in contact kunt komen met andere leesfanaten. Ze houden ook "giveaways", waarbij je boeken kunt winnen. Ik was de gelukkige die Sophie & Carter kreeg toegezonden :).

 Ik was echter een beetje verbaasd nadat ik vol blijdschap het pakketje had geopend... Het was iets kleiner en dunner dan ik gedacht had... Op zich heb ik niets tegen kortere verhalen, ik lees ze vaak genoeg. Ik twijfelde echter of het verhaal van Sophie & Carter binnen zoveel pagina's verteld kon worden. Ik kreeg helaas gelijk. Het verhaal bleef vlak en had niet echt diepgang. Ik kon niet echt een band kweken met onze hoofdpersonen. Het leek haast alsof ik in het begin het einde al aan het lezen was, zo kort was het.

Het lezen van dit boek voelde alsof het verhaal in twee dagen verteld werd, eerst een beetje een globale uitleg van de situatie en dan de oplossing, met een poging tot wat romantiek. Dat is Sophie & Carter in een hele kleine notendop. Oftewel, er waren niet echt interessante gebeurtenissen. Zelfs de ernst van hun situatie zorgde niet voor enige vorm van sympathie of emotie van mijn kant, terwijl ik normaal gesproken toch wel snel naar zakdoekjes moet grijpen...

Wat ik wel leuk vond aan dit boek waren de twee verschillende fonts die gebruikt zijn om aan te geven wie er aan het woord is. Dat is niet bij elk boek altijd even duidelijk en kan voor de nodige misverstanden en ergernis aan mijn kant zorgen ;). Ik had alleen gewenst dat ze een ander lettertype gekozen hadden voor Sophie, ik vond het gewoon verschrikkelijk om te lezen...

Conclusie

Een kort verhaal dat er niet in slaagde me te boeien. De personages blijven oppervlakkig. Ze groeiden niet, maar waren alleen "aanwezig" Een boek met een lettertype waar je van moet houden. Ik ben wel nog steeds blij dat ik dit boek heb mogen winnen :)

Source: http://carpelibra.nl/sophie-carter-chelsea-fine