Almost to Die for: A Vampire Princess Novel - Tate Hallaway

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Vanaf de eerste bladzijde van Almost to Die For konden Ana's moeder en ik het niet echt met elkaar vinden. Je kind beschermen tegen monsters? Wie ben ik om daar problemen mee te hebben? Deze monsters voelden echter niet aan als monsters. Het was ook al gauw duidelijk dat ze er niet op uit om Ana kwaad te doen... Ana's moeder had daar echter geen enkele boodschap aan. Haar reacties bleven totaal ongepast en geheel overdreven! Je eigen dochter beheksen gaat toch zeker iets te ver...

Nikolai was ook niet een van mijn favoriete personages. Hij had veel te veel eigendunk en dacht alleen maar aan zijn kant van het verhaal zichzelf. Hij hield geen enkele rekening met de gevoelens van Ana. Toppunt was toch wel toen hij als vampierverdelger in aanraking komt met haar familie... Ik hoop echt dat ze snel het licht ziet wat hem betreft en op zoek gaat naar een meer geschikte kandidaad, Elias bijvoorbeeld :)

Het einde had pakkender gekund. Het gevecht tussen mam en pap was zeer spannend, maar daarna verslapte mijn aandacht totaal. Almost to Die For verloor zijn charme en was niet meer boeiend. Ik had graag wat meer actie gezien, een verhaal gelezen dat me tot de laatste bladzijde bezig hield...

Het idee achter dit verhaal vond ik wel leuk. Ik was vooral geïntrigeerd door de nieuwe en ongebruikelijke manier waarop vampiers in dit boek worden weergegeven. Ook al kunnen ze nog steeds geen zonlicht verdragen :) Ik ben benieuwd hoe deze wereld zich zal ontwikkelen en kan niet wachten om meer te ontdekken!

Conclusie

Almost to Die For was een aardig verhaal om te lezen met een minder einde. De wereld die Tate Hallaway gecreëerd had was daarentegen verfrissend en snakt naar meer, al hoop ik dat ze een van de love interests snel laat afvallen!

Source: http://carpelibra.nl/recensie-almost-to-die-for-door-tate-hallaway