Ward Against Death  - Melanie Card

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Omat ik de laatste tijd alleen maar boeken over weerwolven verslonden heb, duurde het een tijdje voordat ik echt helemaal in Ward Against Death zat. Ik ben namelijk normaal gesproken niet zo'n fan van zombies en koude "mensen" (zelfs met sparkles ;) ). Daardoor had ik een beetje moeite met mezelf aan het verhaal te binden. Ik ben blij dat ik heb volgehouden. Dit boek was super!

Het hele verhaal draait natuurlijk om wie Celia vermoord is. Dit is echter het eerste boek dat ik las waarin de vermoorde persoon zelf op zoek gaat naar diegene die haar heeft vermoord. Dit leidt natuurlijk tot een aantal grappige en leuke situaties :D . Ook de wereld waarin het verhaal zich afspeelt is zeer goed vormgegeven en heeft verschillende interessante aspecten, zoals de Seers en de Quayestri. Dit gaf meer diepte aan het verhaal en maakte het des te leuker om te lezen!

Whodunits zijn normaal gesproken niet de boeken die je mij moet laten lezen. Ik kan gewoon weg niet tegen de spanning en halverwege bezwijk ik en skip ik naar het einde... Wat dan meestal de rest van het boek een stuk minder interessant maakt en zelfs saai maakt. Wonder boven wonder was ik te veel verdiept in het verhaal om me druk te maken wie het nu precies was geweest. Het was een veel te leuk boek om ook maar een bladzijde van te missen!

Ward *diepe zucht* is zooo schattig! Hij is zo lief, aardig, snel verward en heel vaak bijna in tranen. Een echte man dus ;) Dit leidde er alleen maar toe dat ik hem een nog dikkere knuffel wilde geven. Je kan ook gewoon niet anders dan van hem houden! Vooral nadat je ziet hoe erg hij groeit gedurende het verhaal. In het begin is hij onzeker en verlegen. Gelukkig krijgt hij door het omgaan met Celia een stuk meer zelfvertrouwen en kruipt hij langzaam maar zeker uit zijn schulp :)

Of course I wasn't listening, I was thinking!

Een voorbeeld van een typische geweldige Ward uitdrukking. Het beschrijft precies hoe hij is en bewijst dat mannen (of in ieder geval Ward) duidelijk geen twee dingen tegelijk kunnen doen :D

Conclusie

Ward Against Death is een super boek, ook voor diehard weerwolf fans. Een uniek verhaal waar de vermoorde persoon eens een keer zelf op zoek gaat naar de moordenaar. Met een van de schattigste en liefste mannelijke hoofdpersonen ooit. Ik kan niet wachten tot het volgende boek met nog meer Ward erin :)

Source: http://carpelibra.nl/ward-against-death-melanie-card