Warrior Beautiful  - Wendy  Knight

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

Ik hoefde maar een blik op de cover of blurb te werpen om te beslissen dat ik Warrior Beautiful wilde lezen. Ik bedoel, het gaat over EENHOORNS! Hoe vaak kom je nu boeken tegen waarin deze prachtige en magische wezens centraal staan? Nou? Waarschijnlijk weet je er niet echt veel op te noemen… Daar moet toch echt eens verandering in komen. Eenhoorns zijn super mooie mythische wezens waar ik graag meer over wil lezen!

Vol enthousiasme begon ik dus aan dit boek, denkende dat ik in een heel andere wereld zou belanden vol met eenhoorns en weet ik niet wat. Om daarna helaas alleen tot de ontdekking te komen dat het zich afspeelt in het hier en nu. Op aarde. In deze tijd? Oké, daar had ik even een omschakel momentje voor nodig, maar het pakte gelukkig heel goed uit. Zo kom je namelijk te weten waar de eenhoorns zich in onze wereld verborgen houden! Ze bestaan dus echt ;) !

Scout is, samen met Troy, de hoofdpersoon van dit verhaal. Ze is een geweldig personage om over te lezen. Ze heeft pit, is niet bang aangelegd en heeft alles over voor haar geliefden. Je leert haar aan het begin kennen als iemand die in haar korte leven al veel heeft meegemaakt. Van een levensgevaarlijk ongeluk, waardoor ze dagelijks nog steeds veel pijn heeft en haar grote liefde, dansen, niet echt goed meer kan uitoefenen, tot het verdriet dat haar ex-vriendje heeft veroorzaakt en om wie ze nu nog veel geeft.  Zo veel pijn en verdriet dat ze met zich meeneemt... Gelukkig heeft ze haar kleine zusje, Little Bit (echte naam Veronica ;) ) nog. Zij is haar stralende middelpunt. De balm die haar wonden verzacht. Diegene voor wie ze alles op alles zal zetten om haar terug te krijgen van de verschrikkelijke Soul Stealers!

Daarnaast hebben we Trey, die gebukt onder een mega groot schuld gevoel keer op keer verkeerde keuzes maakt met alle (irritante) gevolgen van dien. Met hem had ik dan ook een minder grote klik. Ik begreep wel een beetje waarom hij sommige beslissingen maakt, maar aan de andere kant ook weer niet. Voeg daar zijn zeer irritante en enorm op de zenuwen wekkende egoïstische vriendin aan toe en ik wilde hem het liefst door elkaar schudden. Gelukkig is Warrior Beautiful ook voor hem een reis om de keuzes die hij gemaakt heeft te accepteren, de gevolgen ervan in te zien en daarnaar handelen. Dus helemaal unhappy met hem ben ik ook weer niet ;)

Dan hebben we natuurlijk ook nog eenhoorns in overvloed in dit verhaal, die bovendien kunnen vliegen :D ! Elk met een eigen stem en persoonlijkheid. Zo is er Ashra, die heerlijk sarcastisch kan zijn. Torz, de jongeling met een hart van goud en Havik, de onverschrokken leider. Samen met de andere eenhoorns leven ze in een prachtig paradijs, dat door één man ruw verstoord werd. Met alle gevolgen van dien, waardoor ze nu de wereld tegen de Soul Stealers moeten beschermen. Ooh, wat was het af en toe spannend! Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten :)

Conclusie

Warrior Beautiful is een heel leuk verhaal over beeldschone wezens waar veel meer over gescheven mag worden. Het bevat hoofdpersonages die nergens voor terugdeinzen en het hart op de juiste plaats hebben zitten. Een spannend en meeslepend verhaal vol magie en enge soul stealers. Een must-read voor elke eenhoorn liefhebber ;) !

Source: http://carpelibra.nl/warrior-beautiful-wendy-knight