Scorched - Mari Mancusi

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Ik moet bekennen dat er eigenlijk maar een reden is waarom ik Scorched onmiddellijk heb aangeschaft: de COVER! Is die niet gewoonweg prachtig met al dat vuur eromheen? Mijn complimenten aan de ontwerper. Deze voorkant behoort vanaf nu tot mijn favorieten. Ik kan er echt geen genoeg van krijgen en elke keer ontdek ik wel nieuwe details. Zo hoort een cover gewoon te zijn!

Oké, een fabuleuze kaft hoeft niet altijd te betekenen dat de binnenkant net zo prachtig zal zijn. Helaas ben ik meer dan genoeg boeken tegen gekomen met de meest prachtige covers, maar waarvan de inhoud vervolgens tegen viel. In het geval van Scorched is het verhaal gelukkig die geweldige cover meer dan waard. Vanaf de eerste bladzijde zit de spanning er goed in en leest het als een trein. Ik dacht even dat dit een absolute aanrader werd, maar daarvoor zwakte het verhaal net iets teveel af aan het einde. Ik had toch iets meer diepgang en groei van de personages verwacht en iets minder voor de hand liggende gebeurtenissen.

Wacht even, dit betekent helemaal niet dat dit een slecht boek is, integendeel! Ik heb werkelijk genoten van het verhaal en de wereld die Mari Mancusi gecreeërd heeft! Wat Scorched met name zo interessant en leuk maakt is de opzet van dit boek. Trinity, onze moedige hoofdpersoon, krijgt bezoek van twee broers. Allebei willen ze op een ander manier voorkomen dat de drakenapocalyps plaats zal vinden. De een door het ei te vernietigen, de ander door het ei te redden. Oftewel ze staan lijnrecht tegenover elkaar. Heel moeilijk dus voor Trinity om te besluiten wie ze nu moet geloven en wat er nu gedaan moet worden om de vernietiging van de wereld te voorkomen. Beide broers zijn oprecht overtuigd van hun gelijk en niets doen is ook geen optie. Hoe kan Trinity er dan voor zorgen dat de wereld niet vergaat?

Mari Mancusi wist deze tweestrijd op een heel goede manier in beeld te brengen door je afwisselend door de ogen van Connor, Caleb en Trinity te laten lezen. Hierdoor kreeg je met alle drie een band en begreep je hun acties volkomen. Wilde je dolgraag iets bedenken waardoor iedereen kreeg wat hij wilde, ook al bleek dat onmogelijk. Ah, Scorched heeft zeker met mijn gevoelens gespeeld! Zeer frustrerend af en toe, op een heel goede manier!

Conclusie

Scorched heeft net niet genoeg diepgang en originaliteit om mij totaal te overdonderen. Het is een heerlijk boek om te lezen met een spannend avontuur. Vol gebeurtenissen en acties die je steeds opnieuw laten twijfelen wat de beste optie is om de wereld te redden. Een boek voor iedere draken- en coverliefhebber!

Source: http://carpelibra.nl/scorched-mari-mancusi