A Chance for Charity (The Immortal Ones - A Paranormal Romance) - S.L. Baum

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

A Chance for Charity was een aardig boek om te lezen. Je zat zo in het verhaal en het las makkelijk weg. Er gebeurde echter niet echt veel noemenswaardig en het riep ook geen sterke gevoelens bij me op. Het bleef allemaal een beetje vaag. Dit soort verhalen vind ik eigenlijk het moeilijkst om een recensie over te schrijven. Want waar moet je het over hebben als niets eruit springt?

Wat wel het opmerken waard is, is dat dit boek me aan Twilight deed denken. Niet in de zin van dat dit verhaal overeen komt. Nee, A Chance for Charity is een totaal ander verhaal. Echter op de een of andere manier stelde ik me voor dat dit het het verhaal zou zijn als je het vanuit Edwards perspectief had gelezen. Dat dit zijn emoties waren toen hij Bella leerde kennen en voor haar viel. Ook al zijn er in geen velden of wegen glitterende vampiers te bekennen en is de hoofdpersoon overduidelijk vrouwelijk, dit was waar mijn verstand mee op de proppen kwam en die wilde dit idee niet laten varen ;)

Iets anders wat ik toch wel leuk vond, is de connectie tussen Charity's verleden en Link (achteraf gezien zeer goed gekozen naam :D ). Het raakte toch wel een gevoelige snaar, want op deze manier is de cirkel weer rond, wordt het verleden niet vergeten en bewijst het dat sommige dingen are meant to be. Ik was ook blij toen bleek dat er in dit boek geen sprake is van insta love, maar dat dit rustig en geleidelijk aan gebeurd. Genoeg van de eerste variant gelezen de laatste tijd en dit boek was dan ook een welkome verrassing :)

Het enige waar ik toch wel een beetje mee zat, is de manier waarop gedaanteverwissellaars in dit boek geportretteerd worden. Totaal anders dan de boeken die ik tot nu toe gelezen heb. Hoewel ik geen probleem heb met een andere, nieuwe manier om over mijn favoriete wezens te denken, vond ik deze niet echt leuk. Het druiste teveel in met alles wat ik geweldig aan ze vind.

Conclusie

A Chance for Charity is een aardig verhaal over een apart soort "vampier." Het was een aangename verandering om deze keer te lezen door de ogen van het paranormale wezen in plaats van de "gewone" sterfelijke. Met een schattige en leuke romance, waar toch meer achter zit dan je in eerste instantie denkt. Als ze nou de gedaanteverwissellaars op een andere manier weer hadden gegeven, dan was ik helemaal happy geweest. Een ideaal boek voor als je een paar uur niets te doen hebt.

Source: http://carpelibra.nl/a-chance-for-charity-s-l-baum