Bourne - Lisa Tawn Bergren

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Bourne begon zeer sterk, maar zakte daarna snel af, helaas. Dit kwam deels door de voorspelbaarheid. In grove lijnen gebeurt precies hetzelfde als in de vorige drie boeken. Ik vond het nog steeds leuk om over de avonturen van de gezusters Betarrini te lezen, maar het ontbrak aan echte spanning omdat je eigenlijk wel wist hoe het verhaal zou aflopen.

Lisa T. Bergren slaagt er wel weer goed in om de rauwheid en wreedheid van een middeleeuwse oorlog weer te geven. Geen moderne geneeskunde met verdovende middelen, geen aandacht voor persoonlijke hygiëne en met vergeldingsacties die zelfs kinderen niet sparen. Die scenes deden me af en toe wel twee keer slikken en maakten me heel blij om in deze tijd te leven!

Het was ook leuk om deze keer het verhaal door de ogen van Lia te lezen. In de andere boeken had haar zus Gabi de hoofdrol en stond zij een beetje in haar schaduw. Ze kwam een beetje over als een verlegen, bang en meegaand meisje. In het echt is ze heel anders! Lia weet van aanpakken en heeft er geen problemen mee om de chauvinistische middeleeuwse mannen op hun nummer te zetten. Geweldig :D!

Als toetje kon ik ook in Bourne ook nog genieten van de bloeiende romance tussen Luca en Lia. In de andere boeken werd hier al naar gehint, maar nu is het eindelijk tijd om hun verhaal te lezen! Wat zijn ze toch een schattig koppel :)

Conclusie

Ik heb ondanks de voorspelbaarheid een leuke tijd gehad. Bourne is een van de weinige boeken die ik over de Middeleeuwen gelezen heb, waar zonder pleisters deze tijd en vooral de oorlogen worden omschreven. Lia is uit precies hetzelfde hout gesneden als Gabi en zij en Luca waren super schattig :)

Source: http://carpelibra.nl/bourne-lisa-t-bergren