Shattered Frost (The Frost Series Book 3) - Liz DeJesus

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

***Ik heb dit boek gratis en voor niks van de auteur ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dat heeft mijn mening over dit boek of de inhoud van deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.***

 

Yay! Weer een nieuw avontuur om te beleven! Wat was ik blij toen ik Shattered Frost in handen kreeg! Wat zouden Bianca & co deze keer weer beleven? Welke bekende sprookjesfiguren zouden deze keer hun pad kruisen? Welke gevaren zouden deze keer op hun weg liggen? Oh, ik was zo enthousiast toen  ik aan dit boek begon!

Gelukkig maakte dit boek mijn toch wel hoge verwachtingen waar. Het was wederom heerlijk om in het gezelschap van Bianca, Ming, Terrance en natuurlijk mijn persoonlijke favoriet, prins Ferdinand te zijn. Heerlijk om weer in Ever After te mogen vertoeven en meer te weten te komen over de wondere wereld die Liz DeJesus gecreëerd heeft. Deze keer nemen we zelfs een uitstapje naar Wonderland! Ja HET Wonderland van Alice. Die we misschien of misschien ook niet tegenkomen :)

De spanning zat er bij Shattered Frost ook goed in, nog meer zelfs dan de vorige delen. Deze keer krijgen de vrienden namelijk met Blauwbaard te maken en met zijn verschrikkelijke sprookje. Voor diegene die hun geheugen even moeten opfrissen: Blauwbaard is de kapitein die elke keer dat hij op reis ging zijn huidige vrouw de sleutels van het huis gaf. Ze mocht altijd alle kamers openen behalve ééntje. Nieuwsgierig opende de vrouw toch die kamer, om tot de ontdekking te komen dat daar de lijken van haar voorgangers verstopt waren. Waarop Blauwbaard, die er altijd achter kwam, haar vermoordde. Het is deze Blauwbaard mensen, die bovendien zijn zinnen gezet heeft op Bianca!

Oftewel, Iris zat meerdere malen op het puntje van haar stoel tijdens het lezen. Het hielp ook niet toen de hartenkoningin in beeld kwam en "off with their heads" begon the roepen! Gah! Dacht je net dat het even wat rustiger werd en je op adem kon komen, plots klopt je hart weer in je keel! Eigenlijk mag ik niet klagen, want ik heb van elk spannend moment genoten. Liz DeJesus wordt echt met elk boek dat ze schrijft beter! Kan nu al niet wachten om het volgende deel te lezen!

Enige kanttekening die ik nog wil plaatsen is dat naar mijn mening iets te snel met het T-woord werd gestrooid. Ik snap dat dit verhaal ook een sprookje op zich is, maar had liever gezien dat het iets langer had geduurd. Zeker tot ze wat ouder waren. Ook moet ik bekennen dat Wonderland niet mijn favoriete wereld is om te verblijven. Ik heb nooit veel op gehad met Alice en haar verhaal, dus had veel liever gezien dat een ander sprookje in dit boek centraal stond. Dat is echter mijn persoonlijke mening, ik denk dat anderen zullen springen bij de kans om op een heel andere en leuke manier kennis te maken met Wonderland!

Conclusie

Nog steeds heb ik niets anders dan lof over voor de manier waarop Liz DeJesus schijnbaar moeiteloos allerlei sprookjes en verhalen gebruikt in haar verhalen. Het is heerlijk om een andere kijk op alom bekende vertellingen te krijgen en ik ben gewoon dol geworden op Bianca en haar vrienden. Liz DeJesus is er met Shattered Frost ook in geslaagd om het nog spannender te maken door enkele donkerdere verhalen te gebruiken. Heerlijk! Sprookjesliefhebbers, komt en gaat deze serie lezen!

Source: http://carpelibra.nl/shattered-frost-liz-dejesus