Because of Low  - Abbi Glines

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Net zoals het eerste deel van deze serie, Breathe, heeft Because of Low een plaatsje verovert in mijn hart. Ik weet niet wat het is, maar de personages, het verhaal en de schrijfstijl.... allemaal dragen ze hun steentje bij om hier een super leuk boek van te maken. Om ervoor te zorgen dat je dit verhaal met beide handen omarmt en je niet meer los laat. Dat bij je blijft. En net zoals Breathe weet ik nu al dat ik dit boek nog verschillende keren zal herlezen. Als ik even de wereld om me heen wil vergeten en me opnieuw wil verdiepen in de geweldige wereld en personages die Abbi Glines heeft gecreëerd.

 

Het was heerlijk om net als in het eerste deel over realistische problemen te lezen, die gelukkig niet alsof het niets is opgelost worden. Nee, daar wordt gelukkig de nodige tijd in gestoken. Alles om dit verhaal geloofwaardig te doen overkomen. Daarnaast was het heerlijk om personages te leren kennen die logisch nadenken en niet als een kip zonder kop te werk gaan. Die goed ontwikkeld zijn, inhoud hebben en die je zo in je hart kan sluiten. Als laatste is Abbi Glines er wederom in geslaagd om een verhaal te schrijven waar je aandacht niet op het "hoogtepunt" verslapt maar dat je in je greep blijft houden tot de laatste letter, want niet alles lijkt opgelost te zijn...

 

Het allerleukste aan dit boek voor mij zijn toch onze twee hoofdpersonages: Marcus en Willow, Low for friends :) Dat is nog eens een coole naam! Ze ontmoeten elkaar op een minder goede periode in hun leven. Op het moment dat niet alles op rolletjes loopt in hun familie. Toch weerhoudt hen dat er niet van om zich voor elkaar open te stellen en steeds meer naar elkaar toe te groeien. Oh sommige scenes hebben me meer dan genoeg laten zwijmelen om de komende jaren door te komen!

 

Tot slot nog even een opmerking over het genre waarin ik dit boek indeel. In tegenstelling tot het eerste deel is dit een New Adult. Eigenlijk de eerste New Adult die ik heb gelezen, voordat ik überhaupt wist wat het inhield. Inmiddels ben ik verkocht. Ik ben doool op dit genre! Hoe leuk ik YA zal blijven vinden, ook ik wordt langzaam maar zeker ouder en om alleen zoetsappige romantiek te lezen.... Tsja af en toe wil ik toch wat meer, een meer volwassen kijk erop. Je weet ondertussen dat verliefd zijn en een relatie hebben meer omvat dan handjes vasthouden en kusjes geven. Veel meer :) Voor de mensen die twijfelen is deze serie een mooi begin. Je begint met young adult, maar "groeit" vanzelf mee!

Conclusie

Because of Low is net zoals Breathe een geweldig boek om te lezen, bij weg te dromen en heerlijk te zwijmelen. Het gaat voor de verandering over reële problemen en bevat personages die daadwerkelijk hun hersenen kunnen gebruiken en niet vergezochte en o zo verkeerde conclusies kunnen trekken. Oftewel een op en top aanrader dat ik zo weer opnieuw kan lezen!

Source: http://carpelibra.nl/because-low-abbi-glines