Trust in Me - J. Lynn, Jennifer L. Armentrout

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Na Wacht op Mij ben ik meteen op zoek gegaan of dit een alleenstaand boek was of een deel van een serie. Ik was dan ook dolblij toen ik erachter kwam dat er nog meer boeken te lezen waren. Alleen was het volgende deel nog niet in het Engels vertaald. Het is namelijk niet een echt vervolg, maar een tussenverhaal om het zo maar te noemen. Deel twee is namelijk wel al uit. Nu ben ik iemand die het vreselijk vind om boeken uit volgorde te lezen en dus besloot ik om Trust in Me maar in het Engels te lezen.

 

Toen ik vervolgens de omslag las en besefte dat het boek het verhaal van Wacht op Mij was, maar dan door de ogen van Cam, had ik toch wel gemengde gevoelens. Ik had net het eerste deel uit, was het dan wel leuk om het verhaal meteen opnieuw te lezen, zij het van een anders perspectief? Zou dat niet te herhalend zijn? Ach wat, het gaat over het meest perfecte vriendje ever en anders kan ik van mijn 'neurotische ik' niet verder met deze coole serie! Dus Iris begon met lezen.

 

Om vervolgens om een andere reden gemengde gevoelens te krijgen. Een groot gedeelte van Cam’s charme voor mij was dat je niet wist wat hij zou doen. Wat hij nu weer zou zeggen. Wat zijn gedachten waren. Zou hij na het lezen van absolute perfect boyfriend veranderen in doorsnee jongen? Want in eerste instantie had ik niet echt een klik met de jongen met de naam Cam. Ik kon niet echt de jongen die mijn hart gestolen had door zijn awesomeness in hem terug vinden…

 

Gelukkig vond ik een paar hoofdstukken verder de klik wel. Herkende ik hem weer en werd het steeds leuker om zijn kant van het verhaal te ontdekken. Ik vond de charme, spanning en humor terug die Wacht op Mij zo leuk en bijzonder maakten, naast Cam natuurlijk. Ik kon Shortcake ook steeds meer waarderen, omdat ik nu een beetje kon voorspellen hoe ze zou reageren. Het hielp ook enorm dat ik deze keer niet in haar hoofd de redenen las waarom ze haar grote geheim niet aan Cam toe kon vertrouwen. Want daar was ik na een paar hoofdstukken in het eerste boek al mee klaar. Ik heb een heel goed geheugen, dus hoef ik niet steeds op dingen gewezen te worden ;)

 

Wat ik ook leuk vond was dat er kleine scènes in waren gestopt die niet in Wacht op Mij voorkomen. Zo werd het niet een grote herkauwing van wat je al kent, maar leerde je ook nieuwe dingen en zag je bepaalde scenes opeens in een ander licht. Niet dat ik dit niet al deed, omdat je het door de ogen van Cam toch op een andere manier beleeft.

 

Conclusie

Ik ben blij dat ik Trust in Me heb gelezen, ook al had ik er om verscheidene redenen gemengde gevoelens over. Het was gewoon te leuk en fantastisch om me in Cam te kunnen verdiepen en meer over hem te weten te komen. Iedereen die meer wil lezen over het beste vriendje ooit geschapen, lees dan vooral dit boek!

Source: http://carpelibra.nl/trust-in-me-j-lynn