Time Mends  - Tammy Blackwell

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

Nadat ik mijn tranen had opgedroogd, het einde van Destiny Binds was gewoon hartverscheurend, kon ik niet anders dan meteen het volgende boek, Time Mends, in huis halen. Ik was nog half in ontkenning, zo zou het verhaal toch niet werkelijk gegaan zijn? Had ik echt niet wat over het hoofd gelezen? Hoe gaat het nu dan verder? Komt er misschien nog een plot twist waardoor alles toch nog goed komt? Waardoor het einde weer min of meer ongedaan wordt gemaakt?

 

Helaas kwamen mijn wensen niet uit en was alles wat ik gelezen had de harde waarheid. Hierdoor steeg mijn waardering voor Destiny Binds en Tammy Blackwell des te meer. Ik heb vooral veel lof voor de schrijfster dat ze op deze manier een serie wil beginnen! Het zorgde er ook voor dat ik toch een beetje huiverig aan Time Mends begon. Er zou toch niet nog iets hartverscheurends gebeuren? Zou ik dat wel aankunnen?

 

Op alles voorbereid, althans dat hoopte ik, begon ik. Om tot de ontdekking te komen dat Tammy Blackwell opnieuw een fantastisch verhaal heeft geschreven. Ze heeft vanaf nu nog een fan erbij. Wederom werd ik ondergedompeld in de intrigerende wereld die ze bedacht heeft. Werd ik ondergedompeld in een spannend en goed doordacht verhaal. Een verhaal dat me net als het eerste deel niet losliet totdat ik de laatste letter gelezen had. Een verhaal dat me opnieuw telkens van de wijs bracht. Me op mijn tenen hield en me naar adem liet happen. Ervoor zorgde dat mijn hart ging sneller slaan, want Time Mends is een stuk grimmiger dan zijn voorganger. Oftewel ik heb me opnieuw meer dan kostelijk vermaakt. Heerlijk!

 

Toch, als ik het met Destiny Binds vergelijk ontbreekt er iets. Begrijp me niet verkeerd, Time Mends is net als Destiny Binds een Absolute Aanrader. Het is een fantastisch verhaal om te lezen. Echter mijn gevoel geeft aan dat ik dit boek net wat minder vond. NET, het scheelt echt een paar millimeter ofzo. Gah, dit is moeilijker te omschrijven dan ik dacht, want het is echt een geweldig boek. Waarom is er dan toch een verschil en hoe kan ik dit uitleggen? Hmm…

 

Oh laat ik het zo verwoorden: ik wil graag, heeeeel graag, het volgende deel lezen, maar ik vind het niet zo erg om even te wachten. Om even alles te verwerken en andere dingen te doen. Ook al weet ik nu al dat het laatste deel het volgende boek zal zijn dat ik oppak. Terwijl ik na Destiny Binds niet snel genoeg het volgende deel wilde oppakken. Ik had het gewoon niet meer en elke seconde langer was verschrikkelijk. Zelfs bijna een klein break down momentje ervaren toen ik het boek niet kon downloaden... DAAR zit het verschil in, maar Time Mends is nog steeds een meer dan waardige opvolger en een boek dat het verdient om gelezen te worden.

 

Genoeg over mijn millimeters, laat ik nu verder gaan met mijn ophemeling van dit boek. Scout is opnieuw geweldig op dreef, oftewel te hilarisch voor woorden. Niet alles was natuurlijk rozengeur en maneschijn, maar ook het proces om alle gebeurtenissen te verwerken wordt op een mooie manier door Tammy Blackwell beschreven. Vooral de manier waarop Scout en haar vrienden erin slagen te accepteren wat er gebeurd is en de draad weer min of meer oppakken was ontroerend.

 

Tammy Blackwell is er overigens opnieuw in geslaagd om een cliffhanger van heb ik jou daar te verzinnen. Zoals ik al zei, het volgende boek dat ik zo snel mogelijk zal oppakken is gelukkig al het laatste deel. Gelukkig? Ja, gelukkig! Want ik weet niet of mijn hart nog een keer zo’n achtbaan aan gevoelens en emoties kan verwerken. Ook al denk ik niet dat ik zelfs na het laatste deel genoeg heb van Scout en haar familie. Zij en hun verhaal hebben echt een plek in mijn hart veroverd en ik ben bang dat ik ze er niet meer uit krijg.

 

Conclusie

Met Time Mends heeft Tammy Blackwell opnieuw een verhaal geschreven dat je laat snakken naar meer. Dat al je gevoelens zal aanwenden en je de rit van je leven zal bezorgen. Veel meer zeg ik wederom niet want net zoals het eerste deel, Destiny Binds is dit een boek dat je moet ervaren. Een absolute aanrader die iedereen gelezen moet hebben. Dus waar wachten jullie nog op? Begin vandaag nog ;) !

Source: http://carpelibra.nl/time-mends-tammy-blackwell