Fragile Brilliance - Tammy Blackwell

Deze recensie is als eerste geplaatst op Carpe Libra

 

De Timber Wolves Trilogie is een van mijn favoriete series. Het verhaal, de wereld, de romantiek, Scout en Liam... Die combinatie is gewoonweg episch! Ik heb alle drie de boeken dan stuk voor stuk verslonden en was best wel teleurgesteld toen ik het laatste deel uit had. Geen Scout en Liam meer :( Toen hoorde ik dat Tammy Blackwell een Spin-Off serie aan het schrijven was, waarin al mijn favoriete personage weer terug kwamen! AAAAA! Ik werd zelfs nog enthousiaster toen ik de twee teaser hoofdstukken had gelezen. Fragile Brilliance beloofde zo'n goed boek te worden!!!

 

De eerste keer dat ik Fragile Brilliance las werd ik helaas teleurgesteld. Het kan zijn dat door mijn torenhoge verwachtingen, haar eerdere boeken waren immers fantastisch, ik dit boek een beetje vond tegenvallen. Ik had meer verwacht. Meer verbondenheid. Minder langdradigheid. Meer actie. Meer romantiek. Minder verwarring. Het was nog steeds een vermakelijk verhaal om te lezen, maar het miste de awesomeness van haar eerdere boeken. Ik miste Scout en Liam en kon me daardoor ook niet echt vinden in Charlie en Maggie...

 

Achteraf gezien was ik er nog niet aan toe om over andere personages te lezen. Het verhaal van Scout en Liam had ik nog geen plekje kunnen geven en als “afgehandeld” bestempeld. Zij waren nog te vers en te levendig in mijn geheugen om open te staan voor andere personages. Om nieuwe personages een kans te geven. In plaats daarvan was ik een beetje aan het mokken dat Scout en Liam zo weinig aandacht kregen. Wat eigenlijk belachelijk is, want het verhaal draait deze keer ook niet om hen!

 

Nu ik het namelijk voor de tweede keer heb gelezen, het laatste deel van deze trilogie is onlangs verschenen en ik wilde mijn geheugen opfrissen, ervaar ik alles anders. Nu pas kan ik Fragile Brilliance waarderen zoals het hoort te worden gewaardeerd. Als een andere serie, waarin Scout en Liam weliswaar voorkomen, maar niet de spelers zijn waar het verhaal om draait. Nu sta ik open om nieuwe personages te ontmoeten, om Charlie en Maggie te leren kennen. Nu kan ik er oprecht van genieten en wil ik meer! Ik snap niet dat ik de vorige keer zo negatief over dit boek was. Ik bedoel, een boek dat met een opening als dit begint kan niet anders dan geweldig zijn of niet?

By the second day of college, Maggie McCray was already bored with naked people. She found this more than a little surprising since she hadn’t actually seen a naked body besides her own until she moved into the dorms last Friday.

Ik kreeg gelijk, ik vloog door de pagina’s heen, genoot van de opbloeiende romance tussen Charlie en Maggie en vond het heerlijk om me dieper in de wereld die Tammy Blackwell heeft gecreëerd te kunnen verdiepen. Ik leerde meer over Thaumaturgics, iets wat in de vorige boeken alleen werd gementioned en werd opnieuw getrakteerd op een super spannend en meeslepend verhaal.

 

Eigenlijk precies wat ik ondertussen van Tammy Blackwell ben gaan verwachten. Ze is echt een meester in het vertellen van verhalen, opzetten van intrigerende werelden en het creëren van geweldige personages. Ik hoop echt dat ze na het laatste deel van deze trilogie, Whispered Visions, niet stopt maar doorgaat. Ik ben zeer benieuwd waar ze nog allemaal mee op de proppen komt!

 

Ook al vond ik Charlie en Maggie twee hele leuke personages en konden ze het verhaal goed dragen, ik miste toch wat. Ze waren net niet “vlezig” genoeg naar mijn smaak, ik had gehoopt dat ze iets meer ontwikkeld waren. Niet dat ze nu tweedimensionaal aanvoelden, zeer zeker niet! Maar in vergelijking met Scout en Liam halen ze het toch net niet. Oké ik ben overduidlijk een beetje bevooroordeeld, maar ik heb gewoon een speciaal plaatsje in mijn hart voor Scout en Liam en aangezien zij ook in dit boek voorkomen, en ik dus best wel veel aan hen moest denken, kon ik niet anders dan gaan vergelijken. Nou ja vergelijken… Eigenlijk is het gewoon muggenzifterij van een groot fan die moeilijk afscheid kan nemen van haar twee favoriete personages. Voor de doorsnee lezer weet ik zeker dat Maggie en Charlie prima bevallen.

 

Als laatste nog even een opmerking over hoe ik dit boek heb ingedeeld: een new adult. In Nederland zijn we inmiddels gewend dat New Adult romantische verhalen zijn over jongvolwassenen waarin bedscènes ruimschoots aanwezig zijn. In Amerika is het toch wel anders. Daar gaat het meer om de leeftijd van de personages dan dat het altijd om boeken gaat met steamy scenes, ook al komen die dikwijls in New Adults voor. Om die reden heb ik Fragile Brilliance ook als New Adult bestempeld, maar voor de mensen die New Adult associëren met "rode oortjes": zo’n boek is dit totaal niet. Er zit geen enkele bedscène in, wat dat betreft is het niveau van de romantiek nog heerlijk young adult. Wat op zijn tijd ook zijn charmes heeft ;) , maar romantisch is het zeker!

 

Conclusie

Het is niet aan te raden om over nieuwe personages te lezen als de oude nog te vers in je geheugen liggen en jij je er nog niet bij hebt neergelegd dat hun verhaal is afgelopen. Hierdoor was ik aanvankelijk veel te negatief over Fragile Brilliance, terwijl het nu juist zo’n leuk verhaal is! Geheel in Tammy Blackwell's stijl, oftewel boordevol actie, spanning, heerlijke romantiek en Scout en Liam. Een aanrader voor fans of mensen die een hele leuke wereld willen ontdekken. Ik raad toch aan om eerste de Timber Wolves te lezen, want ten eerste is die trilogie gewoon te episch om niet te lezen en zo begrijp je de wereld en het verhaal ook beter.

Source: http://carpelibra.nl/fragile-brilliance-tammy-blackwell